Kui asjaolud satuvad tõesti nõnda kokku, et teil on vanust üle 30 ja kell on kuus läbi, siis ei jää muud üle kui lõhestada üks vägev kõrvits ja asuda kolmekäigulise kollase eine tegemisele
Kõrvitsa kitsejuustu supp
Parajalt paks tükk kõrvitsat
1 porgand
ingver
mesi
kitsejuust 100 g
röstitud kõrvitsaseemned
tükk võid või koort
küüslauku
Ingver, küüslauk ja porgand, kõrvits kuumutada kergelt pannil meega, ajada katlasse hautada pehmeks, vuristada mikseriga püreeks ja lisada kitsejuust ja peenestada seegi supi sisse. Peale võib panna seemneid ja tilgutada pestot.
Roog nr 2.
Praad.
Kõrvitsaviilud õli ja tüümianiga kokku ja ahju. maitseks peale soola, pipart. Kui kõik tükid enam-vähem pehmed, siis katta mandlilaastude ja kangema juustuga.
Magus nagu pirukas!
Magustoit.
Kook
vaja läheb
5 muna
250 g kohupiima
250 g mascarponet
1 sl tärklist
500 g kõrvitsat
suhkrut 5 sl
vanillisuhkrut
apelsinikoort v sidrunikoort
muretaigen- 200 g margariini, 200 gr jahu, mett, 1 muna ja küpsetuspulber.
Kõrvitsa riivisime, hautasime segu potis poolpehmeks, jahutasime. Siis segasime ülejäänud ained kokku ja mikserdasime läbi. Muretaigna põhi tuleb 10 min. ette küpsetada. Sügavasse vormi ja tegelikult tuleb juustukook, millest peale värvi ei reeda kõrvitsat miski. Ainult et pool kilo tervist on sees, seda me teame. Koogiidee saime Anni Arrolt.