Tuesday, October 1, 2013

Lõõride avamise supp

Kui on nohu ja köha ja enam rohkem kuskile midagi sisse võtta või peale määrida ei õnnestu,  siis üks korralik lõõriavamise supp teeb pool tööd igasugu ravimite eest ära.

Vaja läks:
1 paprika
5 suurt tomatit
3 cm ingverit
1-2 sibulat
1 küüslauk
100 g suitsusinki
150 g rohelisi läätsi
värsket koriandrit
parmesani juustu
musti oliive
soola, pipart

Koguse mõttes jagub sellest umbes kolmele, arvestusega, et kõik saavad kaks portsu.

Läätsed keema, peeneks hakitud ingver, küüslauk, sibul ja peeneks hakitud sink pannile.  Kui see on läbi praetud, lähevad pannile ka paprika ja tomat, kus neid natuke rasva sees ehmatatakse. Läätsed kurnata, uus vesi potti ja kogu kraam pannilt sinna sisse. Ajada keema, hautada umbes 10 minutit.
Serveerimise iluks saab siis juurde panna maitserohelist, riivida juustu ja poetada sisse mõned oliivid.
Kuna haigel inimesel pole sobilik poodi parmesani järele minna, siis panin tavalist juustu, aga see tegi, teate küll, neid venivaid asju. :)
Atsihh!

No comments:

Post a Comment