Vanast ajast oli alles jäänud hulgaliselt riisipaberit ja kuskilt olin saanud ka bambusest aurutusnõu. Külmik oli na tühjavõitu, seega otsustasin teha aurutatud riisipaberi pätsikesi, ehk Dim Sum-e
Vaja läks
1 porgand
natuke peakapsast
küüslauku
sibulat
ingverit (1,5 cm)
lihakraami, mul oli praetud kanamaksa.
sojakastet
seesamiõli
Juustunoaga tekitasin kapsast õhukesed viilud, porgandi riivisin võimalikult jämeda riiviga, ingveri riivisin, küüslaugu purustasin ja praetud maksa tükeldasin peenikeseks. Praadisin kõik (ingver sibul küüslauk kõigepealt ja siis ülejäänud) kerges õlis ja tilga sojakastmega pannil läbi, et kõik jäid krõmpsuvad. Paar tilka seesamiõli ka sisse.
Riisipabereid leotasin leiges vees nii, et nad pehmeks läksid. Mässisin juurikasegu ja natuke maksatükke riisilehe sisse ja panin bambusekorvi küpsetuspaberi peale 15. minutiks auru sisse. Riisipaber jäi ikkagi natuke kleepuv, aga üldkokkuvõttes oli täitsa pidulik söök ja hamba all ei karjunud. Kõrvale magushaput tšillikastet või ükskõik mida kodus leidub. Soovitavad teha ka mingi vürtsika pähklikaste - Satay kastet näiteks.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Satay kaste on mu lemmmik!!!
ReplyDelete