paprika
mõned mustad oliivid
türgi ube
suvikõrvitsat
sibulat
küüslauku
krevette
maitseaineid, koriandrit, peterselli
võid, oliiviõli
sidrunimahla
kookospiima
juurviljapuljongit
Selline Tom Kha Gai suppi meenutav supike, mis valmib kergelt ja kiiresti nagu aevastus. Juurikad ja maitseained kuumutada kergelt õlis-võis, lisada puljong, sidrunimahla ja seejärel kookospiim. Kuumutada keemiseni ja lisada siis krevetid (näiteks külmutatud). Hoida tulel kuni supp uuesti keemiseni kuumeneb. Rammus ja mahedalt vürtsikas leem teeb kurgu pehmeks ja kosutab tõbiseid.
Võib muidugi teha ka lõhekala või kanaga.
Thursday, November 26, 2009
Thursday, October 29, 2009
pühapäeva hommiku salat
Rukola salat
basiilikulehed
peterselli ja koriandri lehekesed
balsamiäädikas röstitud kirsstomatid
gratineeritud kitsejuust
porššeeritud vutimunad
väikesed krevetid
avokaado
kreekapähkli õli
oliiviõli
Täpselt see mida pühapäevahommikuti vaja! Kui ei peaks täna veel ühele üritusele minema võtaks ehk klaasikese cava brut šampust ka.
basiilikulehed
peterselli ja koriandri lehekesed
balsamiäädikas röstitud kirsstomatid
gratineeritud kitsejuust
porššeeritud vutimunad
väikesed krevetid
avokaado
kreekapähkli õli
oliiviõli
Täpselt see mida pühapäevahommikuti vaja! Kui ei peaks täna veel ühele üritusele minema võtaks ehk klaasikese cava brut šampust ka.
Vaarikawok
Ained wokile viskamise järjekorras
Õli, või
Sibul
Tsukini
Küüslauk
Roheline paprika
Lusikatäis mett
Peotäis värskeid vaarikaid
Rukola salat
värske koriander
sool pipar
tilk sojakastet
Kui soov midagi loomset lisada, siis võib paar lõheviilu praadida. Maitseb hea kui paar Philadelphia juustu tupsu soojale wokile peale panna.
Õli, või
Sibul
Tsukini
Küüslauk
Roheline paprika
Lusikatäis mett
Peotäis värskeid vaarikaid
Rukola salat
värske koriander
sool pipar
tilk sojakastet
Kui soov midagi loomset lisada, siis võib paar lõheviilu praadida. Maitseb hea kui paar Philadelphia juustu tupsu soojale wokile peale panna.
ingveri-mee kana- kukeseenepada
1 suur porgand
10 cm porrulauku
pool küüslauku
1 cm värsket ingverit
suur supilusikatäis mett
natukene magusat tšillikastet
riivitud sidrunikoort ja sidrunimahla
soola pipart
2 kana fileed
200 gr kukeseeni
natuke valget veini
näpuotsatäis kaneeli
võid
Ingver, küüslauk, porru, riivitud porgand kuumutada õlis, tõsta patta. Kana pruunistada, lisada mesi ja maitseained ja lisada patta. Kukeseened kergelt kuumutada võis kaneelitripsuga ja lisada patta. valget kuiva veini pool klaasikest, jälgida, et oleks piisavalt haudumiseks vedelikku. Pada ahju ja küpsetada u 30 minutit 200 kraadises ahjus.
10 cm porrulauku
pool küüslauku
1 cm värsket ingverit
suur supilusikatäis mett
natukene magusat tšillikastet
riivitud sidrunikoort ja sidrunimahla
soola pipart
2 kana fileed
200 gr kukeseeni
natuke valget veini
näpuotsatäis kaneeli
võid
Ingver, küüslauk, porru, riivitud porgand kuumutada õlis, tõsta patta. Kana pruunistada, lisada mesi ja maitseained ja lisada patta. Kukeseened kergelt kuumutada võis kaneelitripsuga ja lisada patta. valget kuiva veini pool klaasikest, jälgida, et oleks piisavalt haudumiseks vedelikku. Pada ahju ja küpsetada u 30 minutit 200 kraadises ahjus.
Monday, October 26, 2009
Paprikapannkoogid
3 paprikat
1 tšillikaun
1 suur sibul
1 küüslauk
mett
nisujahu
soola
pipart
toiduõli
Sibul pannil klaasjaks, küüslauk ja paprikad kergelt pruunistada, seejärel kõik juurvili hautada väikese mee, vee ja oliiviõliga poolpehmeks, purustada saumikseriga, lisada muna ja jahu ja pannile.
Serveerida hapukoorega.
1 tšillikaun
1 suur sibul
1 küüslauk
mett
nisujahu
soola
pipart
toiduõli
Sibul pannil klaasjaks, küüslauk ja paprikad kergelt pruunistada, seejärel kõik juurvili hautada väikese mee, vee ja oliiviõliga poolpehmeks, purustada saumikseriga, lisada muna ja jahu ja pannile.
Serveerida hapukoorega.
Tuesday, September 29, 2009
porgandi-rosina pasta
Vaja läheb:
1 suur porgand
1 suur sibul
kukeseeni
küüslauku
peotäis rosinaid
mett lusikatäis
paar kuivatatud piri-piri piprakauna või värsket tšillipipart
pastat
maitseks rosmariin, ingver, pipar, sool
riivitud juustu
Sel uskumatult lihtsal ja odaval ja üpris taimsel kodusel roal on uskumatult mõnus maitse.
Riivitud porgand ja hakitud sibul kuumutada pannil samal ajal kui pasta keeb. Praadimise keskpaigas lisada värsked kukeseened ja paaril viimasel minutil visata sekka küüslauk, rosinad, mesi, maitseained, et nad maitset ei kaotaks. Ja segada see kõik pasta sisse, millel kohe vesi välja keemas. Segada kokku, lisada killuke võid ja valmis ongi.
1 suur porgand
1 suur sibul
kukeseeni
küüslauku
peotäis rosinaid
mett lusikatäis
paar kuivatatud piri-piri piprakauna või värsket tšillipipart
pastat
maitseks rosmariin, ingver, pipar, sool
riivitud juustu
Sel uskumatult lihtsal ja odaval ja üpris taimsel kodusel roal on uskumatult mõnus maitse.
Riivitud porgand ja hakitud sibul kuumutada pannil samal ajal kui pasta keeb. Praadimise keskpaigas lisada värsked kukeseened ja paaril viimasel minutil visata sekka küüslauk, rosinad, mesi, maitseained, et nad maitset ei kaotaks. Ja segada see kõik pasta sisse, millel kohe vesi välja keemas. Segada kokku, lisada killuke võid ja valmis ongi.
Saturday, August 29, 2009
Turlupp
ehk liha kõrvale sobilik terav salsakaste
4 -6 tomatit
1 väike punane paprika
1 sibul
pool küüslauku
kolm viilu värsket ananassi
maitserohelist, tilli, peterselli, koriandrit, tüümiani
sorts oliiviõli
soola, pipart
mikserisse ja valmis!
Kogus umbes 8le inimesele
4 -6 tomatit
1 väike punane paprika
1 sibul
pool küüslauku
kolm viilu värsket ananassi
maitserohelist, tilli, peterselli, koriandrit, tüümiani
sorts oliiviõli
soola, pipart
mikserisse ja valmis!
Kogus umbes 8le inimesele
Wednesday, July 29, 2009
lõunasöögisalat
mungoa lintmakaronid
2 värsket kurki
kergelt soolatud lõhe
kapparid
1/2 magusat salatisibulat
kergelt kuumutatud kitsejuustu
sidrunipipart
laimimahla
oliiviõli
paneks pildi ka juurde ja juba sõin ära :)
2 värsket kurki
kergelt soolatud lõhe
kapparid
1/2 magusat salatisibulat
kergelt kuumutatud kitsejuustu
sidrunipipart
laimimahla
oliiviõli
paneks pildi ka juurde ja juba sõin ära :)