kilo kõrvitsat
4 küüslauguküünt
1 sibul
2 porgandit
1 cm ingverit
sellerivarsi
paar piripiri piprakauna
poolik puljongikuubik
koriander, tüümian
kitsejuustu
Röstisin pannil väikses õlis peeneks hakitud porgandi, ingveri ja küüslaugu, valasin potti, lisasin veidi vett, kõrvitsakuubikud ja pipra, veidi hiljem selleri ja soola. Hautasin pehmeks ja püreestasin saumikseriga. Siis sain aru, et valminud oli tuleneelajate supp. Ja kuna oli eriti vänge, ja võttis silma veele, siis uhasin sekka toorkitsejuustu. Kõrvitsaõli ja natuke röstitud kõrvitsaseemnepuru katteks peale ja sai nii hea, et kõrvale veel veidi röstitud saia. Sobib õhtu, lõuna ja hommikusöögiks. Värv ka kuldne.
Kui tuld neelata ei soovi võib piripiri panemata jätta.
No comments:
Post a Comment