Ega ma spinatist suurt lugu ei pea, aga kuna ta sisaldab nii tohutul määral rauda, siis aeg-ajalt ikka olen spinatisuppi keetnud. Püreesuppi. Sellist tavalist mille retseptid on aboluutselt igas kokaraamatus. Nüüd olen hakanud lisanditena supi valmides pooliku muna asemel nagu Soomes kombeks peale raputama näiteks praetud maksaribasid ja Boheemi eeskujul tavalist kergeltsoolatud lõhet. Annab mõnusa nüansi muidu nii tuimale spinatile.
Eile katsetasin aga olude sunnil sellist möginat.
kogus jälle 1 inimene.
või
5 küüslauguküünt
Pool pakki külmutatud purustatud spinatit
2 viilu soolalõhet
hunnik koriandrit
4 tk päikesekuivatatud tomatit
riivitud juust
Kõik selle panin järjekorras kihiti või sisse väikesele pannile ja kui muu oli veidi haudunud raputasin juustuga üle. Kokku sai õhtune pidusöök. Või pidune õhtusöök.
Roheline, roosade kalatükkide, punaste tomatitäppidega ja kollase kaanega.
No comments:
Post a Comment