Tuli tahtmine teha porgandikooki ja juustukooki korraga.
Võtsin siis
4 muna
4 spl suhkrut
vanillisuhkrut
3 dl jahu (misiganes jahu, sobib ka mandlijahu, täistera sobib eriti hästi)
3 keskmist porgandit
kookoshelbeid pool pakki
1 pakk india pähkli halvaad (väike vist 100 g)
500 g mascarponet
näpuotsatäis soola
küpsetuspulbrit v soodat. u 1/2 tl või vähem
ingveripulbrit ja kaneeli, aga võib panna ka koriandrit (tagantjärele tarkus)
Klohmisin munad suhkruga vahule, mikserdasin sisse mascarpone ja maitseained. Siis lisasin jahu, peeneksriivitud porgandi ja kookoshelbed, halvaast lõikasin samuti noaga helbed. Segasin kõik segamini, valasin küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpsetasin 1 tund kuumusel 175, lõpus tõmbasin viimased 20 minutit 150 peal.
Tuli ülimaitsev kook, millesse esimese korra ja üleüldise inspiratsioonihulluse õigusega lisasin liiga palju soodat, arvestamata kui vähe jahu see asi sisaldab, aga retseptis on see kogus normaalseks kohandatud juba. Parem on üldse teha küpsetuspulbriga. No igatahes kui esimese katsetuse soodamaitse kõrvale jätta, siis sobiks ka teistkordseks avantüüriks. Võibolla annab veel täiustada, aga seda siis näeb edaspidi.
Oli söömiseks mahlane niisama ka, aga mingi kerge toorjuustuvahukreemi kannatab ka veel juurde mõelda peenuse pärast.
Võtsin siis
4 muna
4 spl suhkrut
vanillisuhkrut
3 dl jahu (misiganes jahu, sobib ka mandlijahu, täistera sobib eriti hästi)
3 keskmist porgandit
kookoshelbeid pool pakki
1 pakk india pähkli halvaad (väike vist 100 g)
500 g mascarponet
näpuotsatäis soola
küpsetuspulbrit v soodat. u 1/2 tl või vähem
ingveripulbrit ja kaneeli, aga võib panna ka koriandrit (tagantjärele tarkus)
Klohmisin munad suhkruga vahule, mikserdasin sisse mascarpone ja maitseained. Siis lisasin jahu, peeneksriivitud porgandi ja kookoshelbed, halvaast lõikasin samuti noaga helbed. Segasin kõik segamini, valasin küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpsetasin 1 tund kuumusel 175, lõpus tõmbasin viimased 20 minutit 150 peal.
Tuli ülimaitsev kook, millesse esimese korra ja üleüldise inspiratsioonihulluse õigusega lisasin liiga palju soodat, arvestamata kui vähe jahu see asi sisaldab, aga retseptis on see kogus normaalseks kohandatud juba. Parem on üldse teha küpsetuspulbriga. No igatahes kui esimese katsetuse soodamaitse kõrvale jätta, siis sobiks ka teistkordseks avantüüriks. Võibolla annab veel täiustada, aga seda siis näeb edaspidi.
Oli söömiseks mahlane niisama ka, aga mingi kerge toorjuustuvahukreemi kannatab ka veel juurde mõelda peenuse pärast.
No comments:
Post a Comment