Wednesday, January 6, 2010

väga hurmav läätsesupp

Kaheinimese portsioniks läheb vaja
paras peotäis läätsesid
karp kirstomateid
kimbuke rukola salatit
väike kimp koriandrit
1 sibul
5 küüslaugu küünt
soola pipart
oliiviõli ja killuke võid


Tegin nõnda:

Läätsed leotasin ja keetsin pehmeks. Siis röstisin pannil eraldi kirsstomatid, sibula ja küüslaugud. (Hmm, tomatite röstimisel viskasin lisaks õlile ka sortsu brändit.) Korraks kuumutasin ka rukola salatit. Segasin kõik ühte potti, lisasin vett, niiet kõik ained olid kaetud ja viimasena viskasin sisse hakitud värske koriandri ja kuumutasin pisut kuni tomatitel nahad pehmed.

Tundus, et seda võib tarbida vabalt nõndasamutigi, ent mul oli vaja lisada veel törtsuke bulgaaria jogurtit, maitsestamata jogurt käib kah, ning siis kogu ilu mikseriga püreestada. Aga Värvikirevuse üle ei saanud kurta ei püreestamata, ega püreestatud vormis. Ja milline maitse, sõin kaheinimese portsu lihtsalt järjest ära sest tekkis täielik sõltuvus- kui ma seda kohe veel ühte kausikest ei saa, siis ma ei mängi! Kaunistasin koriandrilehekeste ja oliiviõlitriibuga. Kui poleks õhtu, oleksin killukese võid silma visanud.

Päevasel ajal võiks soovitada süüa ka röstitud saiakrutoonidega.