Thursday, May 11, 2017

Karulaugukotletid

Kui sa oled just hankinud mitu kilo karulauku, siis tuleks seda vägevat taime igale poole toppida.
Ma tegin suurest peotäiest karulaugust ja sortsust õlist pestotooriku, möksi, mida iga kell saab muu pestokraamiga kokku segada. Aga enne veel kui pestotegemiseks läks, tuli mul mõte kasutada seda suvikõrvitsa kikerherne kotlettides. Nii ilusaid rohelisi kotlette ei ole ma mitte kunagi näinud.

Kõik oli äärmiselt lihtne:
1 suvikõrvits  riivida
1 purk kikerherneid
2 sibulat
2 suurt supilusikatäit karulaugu möksi
2 pisikest muna
2 spl toortatrajahu
Maitseaineid: soola, vürtsköömenit, valget ja musta pipart, rosmariini


Wednesday, January 18, 2017

Räimed kirjus porgandimetsas

Räimevorm nelja värvi porganditega. 
Pole ammu teinud, seda mõnusam oli. Kes ütles, et räim sobib ainult kartuliga? Vale puha. Hankisin kollaseid, valgeid, lillasid ja oranže porgandeid. Viilutasin 4 porgandit. Panin kihi porgandit, siis kihi räime, siis teist värvi porgandit ja taas räime. Natuke värsket salveid ja räime jalõpuks veel ühe kihi porgandit. Võitükid kah peale. Lõpuks valasin üle muna, sidrunheina, hapukoore kastmega ja pistsin tunniks ajaks 200 kraadisesse ahju. Kui 10 minutit oli jäänud, siis raputasin peale riivitud juustu.

Kogus kahele inimesele
4 keskmist eri värvi porgandit, viilutada peeneteks ribadeks.
250 g värske räime liblikfileed
50 g võid
2 muna
150 g hapukoort
värsket salveid
soola, pipart
sidrunheinapastat
oliiviõli
kastmeks hapukoor ja seesami-teriaki kaste
riivjuustu, hollandi leibjuust+ parmesan