Monday, November 30, 2015

Kreemsupp hiidõgardile

Saabusin hilja ja mõtlesin, et maksimum, mida suudaks süüa, oleks kausitäis mahedat suppi.Hetk hiljem oli tuli pliidi all, kaks kanakintsu kärsatati pannil ära, hetk hiljem olid nad seal poti sees, sest ma olen puljongikuubikute vastu igal viiel erineval moel. Lõikelaual hakiti samaaegselt kõike muud. Kanaleeme sisse visati ribastatud sidrunheina, palju. 2 vart vähemasti. JA veidi soola ka.
Vahepeal tegeleti muude asjadega.

Kui tunnike oli möödas, röstiti pannil küüslauk, sibul, porgand, paprika, varsseller. Heideti potti ja valati veidi kanapuljongit potipõhja. Siis läksid patta brokkoli ja lillkapsas. Ja  podisesid seal oma 10 minutit. Vahepeal valati kanaleent juurde.

Edasi läks juba proosalisemaks. Potti lendasid veerand tükikest sinihallitusjuustu ja natuke lepasuitsujuustu ning saumikser tegi asjast kreemika olluse. Värv oli hämaras toas täiesti talutav.
Maitse oli lihtsalt suurepärane. Kogus oli üüratu. Jätkub kolmele. Või kahele väga näljasele.

1 pisike porgand
pool magusat paprikat
1 varsselleri vars
neli lillkapsa õisikut (noh, seda osakest sellest suurest)
neli- viis brokkoli õisikut
sidurnimahla
2 küüslauguküünt
1 pisike sibul
4 viilu lepasuitsujuustu
30 gr. sinihallitusjuustu
soola pipart, sidrunimahla.

pealeraputamiseks võib ka sinihallitusjuustu riivida, või parmesani, või mis iganes juustu.

PS. selle kana sealt puljongist võib homme millegi muuga nahka pista.

Ma ei saa aru, kuidas saab ühele inimesele kausikest suppi keeta. Ikka sa helbid seda nädal aega. Nõrkemiseni.