Monday, November 14, 2011

5 minuti pasteet

Hommikul tööle minnes avastasin, et oleks vaja võikusid tööle kaasa teha, aga mitte midagi polnud leiva peale panna. Kuna pannil oli  pannitäis praetud kanamaksasid, (u. 200 grammi) mis on suht odavad ja müüakse külmutatud peast ja mis olid eelmise päeva soojast kanamaksasalatist alles,
(hmm, see retsept koosneb salatilehtedest, tomatitest ja muust toredast värskest kraamist, mida enamasti kodus ei leidu, aga võib panna kõike, mida parasjagu olemas on ja siis maksaviilud kuhja peale)
Igatahes mõtlesin, et kuivad maksaviilud leiva peal poleks sugugi nii ägedad kui pasteet.

Riivisin 1 porgandi ja koorisin 1 sibula ja 2 küüslauguküünt, praadisin pannil läbi, aga nii et kõrbema ei läinud. Läks u 3 minutit kogu tegevus.
Viskasin maksatükid mikserdajasse. Lisasin sinna sortsukese balsamico äädikat, kaks lusikatäit inglise sinepit, natuke sojakastet, soola ja pipart, porgandi ja sibula, natuke kuivatatud peterselli, natuke õli (mul oli ainult nisuiduõli, aga oliivi jm sobivad ka) ja toasooja võid. Kui oleks konjakit või brandit olnud, oleksin seda ka ühe pitsikese pannud. 2 minutit mikserdamist ja pasteet olemas.