Saturday, April 16, 2011

Hummuselummus

Hummus on üks suur lummus.

Ja hummuse sisse võib igasugu asju panna ja kombineerida erinevate asjadega.
Peaks olema iga kord sees mingi oaline või herneline baasmaterjal ja tahinipasta.
Ehk seesamiseemne pasta. Aga tegelikult saab ilma ka, sest see on päris kallis aine.

Viimati tegin siis järgmise hummuse.

1 purk konserv kikerherneid
peotäis värsket koriandrit
supilusikatäis või kaks tahinipastat
poole sidruni mahl
soola pipart, paprikapulbrit jne igasugu maitseaineid mis kätte juhtus.
1 küüslauguküüs
oliiviõli

Ja siis saumikseriga kõik segamini, urr kui hea! Meeles peaks pidama, et kikerherned tuleks korralikult loputada ja nõrutada. Pealegi saab rohkem kui teha kuivatatud kirkerhernestest või ubadest, või läätsedest.

Läätsehummus muide on väga hea kui seal pasta sees on peeeeenikeseks hakitud tomatit ja värsket kurki...
Ja üldse see hummus sobib nii maisikrõpsu peale pidulikul puhul kui leiva ja saia peale lihapasteedi asemel.