Saturday, February 19, 2011

Hommikune seenekiusatus

Pealkiri kõlab küll hästi aga teema oli loomulikult see, et šampinjonid hakkasid kapis halvaks minema ja tuli midagi välja mõelda.

Hakkisin nad hästi peenikesteks tükkideks, veel peenemaks hakkisin natuke sibulat, praadisin pisikese panni peal selle kenasti ära, sekka soola pipart.

Siis tegin sellise keskmise paksusega pannkoogitaigna ja valasin õhukese kihina seentele peale ja solberdasin segamini. Ja siis hästi aeglasel tasasel tulel praadisin mõlemalt poolt pruuniks kaas pannil peal.

Peale tegin hapukoorest ja wasabi pulbrist jaapanipärase eesti kastme :)

Seda seenekiusatust ei suutnud korraga äragi süüa, kuigi oli ainult üks väikese panni kook.

Ja siis tuli mõte, et selliseid pannkoogikiusatusi saaksin samal moel veel teha singiga või juustuga või millega iganes, mis kapis pikalt seisab ja kuskile toidu sisse sobituda ei taha.

Loomulikult võib seda kõike lahendada ka klassikaliselt ja tekitada ülepannikook, kuhu sisse kõik täidis panna ja siis torusse keerata.

Aga mind loksutavad rohkem sellised kiusatused.

Sunday, February 6, 2011

Dim Sum

Vanast ajast oli alles jäänud hulgaliselt riisipaberit ja kuskilt olin saanud ka bambusest aurutusnõu. Külmik oli na tühjavõitu, seega otsustasin teha aurutatud riisipaberi pätsikesi, ehk Dim Sum-e

Vaja läks
1 porgand
natuke peakapsast
küüslauku
sibulat
ingverit (1,5 cm)
lihakraami, mul oli praetud kanamaksa.
sojakastet
seesamiõli

Juustunoaga tekitasin kapsast õhukesed viilud, porgandi riivisin võimalikult jämeda riiviga, ingveri riivisin, küüslaugu purustasin ja praetud maksa tükeldasin peenikeseks. Praadisin kõik (ingver sibul küüslauk kõigepealt ja siis ülejäänud) kerges õlis ja tilga sojakastmega pannil läbi, et kõik jäid krõmpsuvad. Paar tilka seesamiõli ka sisse.

Riisipabereid leotasin leiges vees nii, et nad pehmeks läksid. Mässisin juurikasegu ja natuke maksatükke riisilehe sisse ja panin bambusekorvi küpsetuspaberi peale 15. minutiks auru sisse. Riisipaber jäi ikkagi natuke kleepuv, aga üldkokkuvõttes oli täitsa pidulik söök ja hamba all ei karjunud. Kõrvale magushaput tšillikastet või ükskõik mida kodus leidub. Soovitavad teha ka mingi vürtsika pähklikaste - Satay kastet näiteks.