Monday, November 30, 2015

Kreemsupp hiidõgardile

Saabusin hilja ja mõtlesin, et maksimum, mida suudaks süüa, oleks kausitäis mahedat suppi.Hetk hiljem oli tuli pliidi all, kaks kanakintsu kärsatati pannil ära, hetk hiljem olid nad seal poti sees, sest ma olen puljongikuubikute vastu igal viiel erineval moel. Lõikelaual hakiti samaaegselt kõike muud. Kanaleeme sisse visati ribastatud sidrunheina, palju. 2 vart vähemasti. JA veidi soola ka.
Vahepeal tegeleti muude asjadega.

Kui tunnike oli möödas, röstiti pannil küüslauk, sibul, porgand, paprika, varsseller. Heideti potti ja valati veidi kanapuljongit potipõhja. Siis läksid patta brokkoli ja lillkapsas. Ja  podisesid seal oma 10 minutit. Vahepeal valati kanaleent juurde.

Edasi läks juba proosalisemaks. Potti lendasid veerand tükikest sinihallitusjuustu ja natuke lepasuitsujuustu ning saumikser tegi asjast kreemika olluse. Värv oli hämaras toas täiesti talutav.
Maitse oli lihtsalt suurepärane. Kogus oli üüratu. Jätkub kolmele. Või kahele väga näljasele.

1 pisike porgand
pool magusat paprikat
1 varsselleri vars
neli lillkapsa õisikut (noh, seda osakest sellest suurest)
neli- viis brokkoli õisikut
sidurnimahla
2 küüslauguküünt
1 pisike sibul
4 viilu lepasuitsujuustu
30 gr. sinihallitusjuustu
soola pipart, sidrunimahla.

pealeraputamiseks võib ka sinihallitusjuustu riivida, või parmesani, või mis iganes juustu.

PS. selle kana sealt puljongist võib homme millegi muuga nahka pista.

Ma ei saa aru, kuidas saab ühele inimesele kausikest suppi keeta. Ikka sa helbid seda nädal aega. Nõrkemiseni.
















Sunday, October 25, 2015

Rohelise rõõmu salat

Tegin sellise õhtuse enneunese lihtsa salati asjaoludest, mis leidusid külmikus ja riiulis.
1 avokaado
pool pikka kurki
väike roosa sibul
redisevõrsed
Mõned lusikatäied maitsestamata jogurtit
sool

oli hea küll vahelduseks, hakkisin kurgid peenikesteks kangideks, sibula ülipeeneneks, avokaado peeneteks kuubikuteks ja raputasin soola ja ja valasin jogurtit peale.


Monday, October 12, 2015

Muskaatkõrvitsa-mango hullus ühes supis korraga

Panin hullu ja keetsin kokku muskaatkõrvitsa, mango, suitsuse kaelakarbonaadi, kärsatatud tšilli ja küüslaugu ning kookospiimaga kreemitatud supikese, kuhu viskasin sisse veel pisut sedasama karbonaadi, röstitud kõrvitsaseemneid ja redisevõrseid. Oi kurja. Kohe hakkan Dan Moi pilli mängima ja viskan keelele veel natuke aerosoolitud Karvadossi.

Vaja läks:
 3 küüslauguküünt
1/2 tšillipipart
200 gr muskaatkõrvitsat
1 suur porgand
1 küps mango
150 gr suitsust veiseliha kaelakarbonaadi
100 gr kookospiima.
1/2 sidruni mahla

Pealeraputamiseks:
kõrvitsaseemneid röstitult
redisevõrseid
karbonaadiribasid

Soola ja pipart ei olnud üldse vaja.

Kärsatasin pannil kookosrasvas tšilli ja küüslaugud. Praadisin kergelt üle kõrvitsa ja porgandi. Röstisin natuke kaelakarbonaadi. Kui kõik see pajas kees ja pehmeks muutus, siis viskasin sekka mangotükid ja kookospiima ning mikserdasin ning ajasin veel korraks keema. Väga ilus õhtune supikene sai.


Friday, July 10, 2015

Hullutav magustoit

1 tahvel v 200 g valget šokolaadi
2 pakki ricotta kohupiima pastat
150 ml vahukoort
natuke sidrunimahla või peeneksriivitud sidrunikoort.

Hooajalisi marju.

kogus 8 inimesele.

Abiks mikser- kõik vahule, sulatatud šokolaad sekka, serveerida ja värsket toormoosi peale- maasikatest, vaarikatest, kirssidest, või mida parasjagu on. Me tegime värskest mangost ka kollast püreed, mis sobis imehästi.
PS. Suhkrut mitte lisada.


Sunday, April 12, 2015

Lambalihakotletid tomatihunnikus

Vaja läheb:
300 g lambahakkliha (Rimi sügavkülmaletist leiab)
2 viilu saia
1 pisike porgand riivitult
2 väikest sibulat
4 küüslauguküünt
värsket peterselli või koriandrit
soola, pipart

Segada, teha pätsid ja praadida. Sättida tomati-sibula salati otsa. Tilgutada peale Balsamico kreemi.


Thursday, April 9, 2015

Heeringas, heeringas, üks-kaks-kolm

Vaja läheb:
Heeringat, ilma õlita
magusat maisi
teralist kodujuustu
peedipestot
lutserni idusid
majoneesi

Laduda kuhja ja süüa isukalt.