Wednesday, October 30, 2013

Lihtne läätseborš

Vaja läheb
1 toores peet
2 keskmist porgandit
peotäis rohelisi läätsesid
3 sibulat
1 küüslauk
2 spl maisitärklist
100 g suitsuliha
näputäis värsket koriandrit ja tüümiani
soola, pipart

Eile sai improkorras kokku keeratud järgmine supp. Peedi ja porgandi riivisin ja röstisin kerges võis pannil. Sibula ja küüslaugu praadisin kergelt. Suitsuliha ka kergelt. Läätsed olid eelnevalt leotatud ca 2 tundi. Kallasin kõik patta. Allesjäänud rasvas paisutasin maisitärklise, valasin vett peale ja lükkasin kõigele sekka. Maitsestasin ja keetsin kuni läätsed olid pehmed. Lisada vajadusel puljongit või vett.


Tuesday, October 1, 2013

Lõõride avamise supp

Kui on nohu ja köha ja enam rohkem kuskile midagi sisse võtta või peale määrida ei õnnestu,  siis üks korralik lõõriavamise supp teeb pool tööd igasugu ravimite eest ära.

Vaja läks:
1 paprika
5 suurt tomatit
3 cm ingverit
1-2 sibulat
1 küüslauk
100 g suitsusinki
150 g rohelisi läätsi
värsket koriandrit
parmesani juustu
musti oliive
soola, pipart

Koguse mõttes jagub sellest umbes kolmele, arvestusega, et kõik saavad kaks portsu.

Läätsed keema, peeneks hakitud ingver, küüslauk, sibul ja peeneks hakitud sink pannile.  Kui see on läbi praetud, lähevad pannile ka paprika ja tomat, kus neid natuke rasva sees ehmatatakse. Läätsed kurnata, uus vesi potti ja kogu kraam pannilt sinna sisse. Ajada keema, hautada umbes 10 minutit.
Serveerimise iluks saab siis juurde panna maitserohelist, riivida juustu ja poetada sisse mõned oliivid.
Kuna haigel inimesel pole sobilik poodi parmesani järele minna, siis panin tavalist juustu, aga see tegi, teate küll, neid venivaid asju. :)
Atsihh!