Vaja läheb
1 baklažaan (selline sinakasmust, mitte see roheline suvikõrvits)
2 punast paprikat
150 g pehmet kitsejuustu
potitäis basiilikut
Selle roaga on päris kõvasti jändamist. Ideaalis oleks nii baklažaan kui ka paprika grillitud. Kui pole ahju, ajab ka pliidiga asja korda.
Baklažaan lõigata pikuti õhukesteks (max 0,5 cm) viiludeks ja praadida oliiviõlis mõlemalt poolt kergelt pruunikaks. Maitsestada soola ja pipraga. Panna köögipaberile jahtuma ja nõrguma.
Paprikad grillida või küpsetada ahjus tervetena ja siis lõigata 4ks või praadida pannil, pikuti 4ks lõigatult.
Leida mingi ahjuvorm kuhu panna kihiti baklažaanid, paprikad, kitsejuust, basiilikulehed, igat kihti umbes kaks korda.
küpsetada kergelt ahjus ca 10 minutit 200 kraadiga. Jahutada, lõigata terava noaga parajad triibulised lõigud.
Kui ahju pole võib sama asja täiesti külmalt kokku panna ja külmikusse mõneks tunniks kuni ööpäevaks seisma jätta vormi sisse, panna peale mingi raskus. Siis keerata vorm teistpidi ja serveerida kihiline terriin. Kõrvale sobib valge liha või punane kala.
Olen midagi sarnast kuskil puhvetis kunagi söönud, aga täna tegin iseseisvalt iseenese tarkusest. Tarkuseterana- tasuks ära oodata, kuni see asi täielikult jahtub ja isegi külmaks läheb.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment