Vahepeal on jälle lõhestatud üks kollane kõrvits
Ühest poolest sai suitsune kõrvitsacappuchino
Vaja läks - kogused umbes
Või
kõrvits
suitsuliha või kuumsuitsulõhe
vahuveini
kõrvitsaseemneid
vahukoort
maitseaineid
Kõrvits kuubikuteks ja pannil kergelt võis (ja tilga meega) kuumutada, keeta parajas koguses vees (et ei upuks liiga) potis pehmeks, püreerida. Lisada riivitud suitsujuust ja natuke vahukoort. Viimases keemisfaasis vahustada ja lisada vahuveini umbes klaasikesejagu või rohkem, et supp oleks mõnusa konsistentsiga. Kuumutada keemiseni. Maitsestada soola ja pipraga. Suitsuliha praadida pannil kõrneteks. Kui liha pole siis kuumsuitsu lõhe sobis ka hästi.
Asetada liha või kala taldriku põhjale ja valada üle kõrvitsasupiga. Peale vahustatud vahukoorest mütsike. Röstitud kõrvitsaseemned.
Teine kollane tuli
Pähkline kõrvitsasupp.
Muidu koostises ikka
kõrvits
peenestatud röstitud pähklid ja mandlid
pannil rõstitud suitsulihakõrned ja küüslaugud
Selle tegemine sama mis eelmiselgi, püreestamisehetkel lisada pähklisegu. Hautada koos, püreerida, maitsestada Koguseliselt pähkleid u 1 peotäis. Ja siis vastavalt fantaasiale. Vahukoort võib ka panna peale törtsukese, sobib alati. Kõrvitsaõli piisad supi peal mõjusid kaunistusena, seekord polnud neid seemneid vaja. Pähkel oli niigi tugeva maitsega. Küüslauk muidugi läks magusaks praadimisel.
Hmm, homme on menüüs sama, aga sellele viimasele supile panen pisut kookospiima ja natuke tšillit. Siis saab pähklikõrvitsasupist tšilline kookosekõrvitsasupp.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment