Vahel lihtsalt pole poes värsket kala, eriti valget kala pole. Lõhet ei viitsi ka kogu aeg süüa. Siis ostan näiteks külmutatud mintai filee. maksab suht vähe. Vahel on alla hinnatud. Panen kala madalasse kaussi või taldrikule ja valan piimaga üle. Piim võtab külmunud kala maitse ära. Paneerin kala jämeda täistera nisujahuga. Pannil ajan kuumaks sortsu oliiviõli pooleks võiga. Panen kala pannile. praen esimese poole ära. kusagil poolepeal viskan hakitud sibulat ja värsket basiilikut. kalale raputan nüüd alles natuke soola-pipart.
Keeran teise poole. praen hetke ja valan ligi valget veini, suvalist Chardonnayd. Odavaimat. Sortsukese, et ei upuks vaid oleks panni põhjas. paar millimeetrit. siis panen selle kastme sisse ühe teelusikatäie mett ja lasen kõigel korraks veel kuumaks minna ja aurustuda. Oi milline lõpptulemus.
Rukkileival, riisiga, salatiga. peamine aga see puhas kala maitse.
kulus
1 mintaifilee 350 g
pool sibulat
soola pipart
täistera nisujahu võib olla ka riivsai
võid- õli
lillat basiilikut
Keeran teise poole. praen hetke ja valan ligi valget veini, suvalist Chardonnayd. Odavaimat. Sortsukese, et ei upuks vaid oleks panni põhjas. paar millimeetrit. siis panen selle kastme sisse ühe teelusikatäie mett ja lasen kõigel korraks veel kuumaks minna ja aurustuda. Oi milline lõpptulemus.
Rukkileival, riisiga, salatiga. peamine aga see puhas kala maitse.
kulus
1 mintaifilee 350 g
pool sibulat
soola pipart
täistera nisujahu võib olla ka riivsai
võid- õli
lillat basiilikut
tahan kohe! ma olen täna söönud saiakese, kaks õunapunni ja loputasin alla topsi odava kohviga.. :P
ReplyDelete