Sain ökopoest kogemata kodumaist peenral kasvanud rukolat suuremas koguses (pea kilojagu) ja tuli mõte rukolapestot katsetada.
Vaja läks kõiki traditsioonilisi pestoaineid: väga kõva juustu, oliiviõli, maitseaineid, rukolat, natuke haput sidrunit ja mina kasutasin india pähkleid, sest piiniaseemned on kole kallid ja Viljandis neid sageli poes pole kah. Kui sama asja uuesti teeksin, lisaksin lusikatäie mett pisut väljakasvanud rukola mõruduse leevendamiseks ja küünekese küüslauku, sest seda saab süüa siis kui pole lähiraadiuses neid, kes küüslauku ei talu.
Aga jah, sellest tavapärasest poes müügil olevast rukolast seda asja teha ei soovita. See kõlbab niisama pirni ja suitsetatud pardirinna salatiks ka imehästi koos paari tomati ja pähklitega.
Vaja läks kõiki traditsioonilisi pestoaineid: väga kõva juustu, oliiviõli, maitseaineid, rukolat, natuke haput sidrunit ja mina kasutasin india pähkleid, sest piiniaseemned on kole kallid ja Viljandis neid sageli poes pole kah. Kui sama asja uuesti teeksin, lisaksin lusikatäie mett pisut väljakasvanud rukola mõruduse leevendamiseks ja küünekese küüslauku, sest seda saab süüa siis kui pole lähiraadiuses neid, kes küüslauku ei talu.
Aga jah, sellest tavapärasest poes müügil olevast rukolast seda asja teha ei soovita. See kõlbab niisama pirni ja suitsetatud pardirinna salatiks ka imehästi koos paari tomati ja pähklitega.
No comments:
Post a Comment